mandag den 17. september 2012

Solgt! Gode råd til auktioner.

Jeg skal til auktion på torsdag. Ikke net-auktion, nej en rigtig auktion. Da jeg fortalte en veninde det, spurgte hun med let angst i stemmen "er du slet ikke bekymret for at du kommer til at byde på noget ved et uheld?" Nej, det er jeg ikke. Men hendes kommentar gav mig den tanke, at måske mange andre var nervøse ved at skulle deltage i en traditionel auktion. Så nu får I lige et par tips og tricks til hvordan man kommer ud fra en auktion med de rigtige ting til den rigtige pris!

Man kan let lade sig rive med
 stemningen ved en auktion!
1. Undersøg sagerne hjemmefra
Som oftest udkommer et katalog til auktionen, som man kan finde på nettet. Udse dig nogle yndlings i ro og mag, og lad være med at tage afsted, hvis du ikke rigtig synes, at der er noget, der fænger. 

2. Husk en ven med nej-hatten på
Tag din "nej"-ven med, hvis du har sådan en. Nogle gange kan man godt blive lidt for vild med den vase, som egentlig ikke passer ind nogen steder, og som måske har lidt for tydelige skår, men alligevel "godt nok er smuk!". Hvis du ikke selv kan tage nej-hatten på i slaraffenland, så ta' en med, der kan. Det er også hyggeligt.

3. Vær i god tid
Auktioner åbner dørene for eftersyn af varerne 3-4 timer før auktionsstart. Vær sikker på, at du når at se og mærke de ting, du gerne vil byde på. Billeder kan snyde.

4. Prissæt
Bestem dig for, hvilke ting du vil byde på, og til hvilken pris. Man kan hurtigt blive revet med af stemningen, så giv dig selv max priser for hver ting, og hold dig til dem.

4. Tjek gebyrerne 
Inden du begynder at byde, så vær opmærksom på, at mange auktioner er uden moms, dvs. du skal lægge 25% oveni hammerslagsprisen. Dertil kommer eventuelle gebyrer. Så undersøg betingelserne inden skiltet bliver svunget alt for kraftigt!

5. Bare rolig
Det er en skrøne, at du kommer til at byde på noget, hvis du klør dig i håret. Når man byder, gør man det med en tydelig markering ved hjælp af et skilt eller en tydelig håndsoprækning, mens man samtidig får øjenkontakt med auktionarius.

6. No kids- zone.
 Et auktionslokale er fyldt med spændende, farverige ting, som kan gå i stykker. Lad være med at tage dine børn med.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar