fredag den 5. oktober 2012

Plakater - en how to

Lige et par gode råd om valg af - og indretning med - plakater.

Plakater er en dejlig ting. De koster ikke så meget som et maleri, og kan skabe lige så meget stemning - hvis man vel at mærke vælger dem med omhu. Og vel at mærke hvis man forstår at præsentere dem godt. Så her får du lige et par gode råd med på vejen om valg af plakat(er).

Vonsild plakat set på lauritz.com.
Kan også fås på allposters.dk til kr. 596,-
Hvad skal jeg vælge?
Hvad kan du rigtig godt lide? At lave mad? At dyrke en speciel sport? At indrette? At være kreativ? Uanset hvad, så er der i plakaternes verden altid mulighed for at vise, hvem du er. Så gør det endelig! Eller indret efter hvilket rum, du skal have en plakat i - findes der noget hyggeligere end en Karoline plakat ude i køkkenet? Eller måske som på billedet - en farverig Vonsild plakat, der kun kan give godt humør!

Har du lidt svært ved at finde rundt i plakatjunglen - hvilket er forståeligt nok - så meld dig som fast læser på bloggen boligcious.com. Her poster Malene hver dag en ny plakat til inspiration.

Hvor skal jeg købe?
Det optimale er selvfølgelig, at du får lov til at se din plakat "live", inden du køber den, for farver kan en gang i mellem snyde på computeren. Men nu har vi jo ikke alle en lækker plakatbutik i baghaven, og så er det jo godt at der findes nogle gode on-line butikker.

Bjørn Wiinblad plakat "Prinsessen"
Kr. 150,- på plakatmuseum.dk
En online plakatbutik, som jeg vil anbefale, er faktisk shoppen der er tilknyttet Dansk Plakat Museum. De har så mange dejlige plakater derinde. "Den er pæn, den er pæn, den er pæn..." Hop ind på www.plakatmuseum.dk.

En anden lidt sjov hjemmeside er filmplakaten.com. Her sælger de udelukkende originale filmplakater - altså ingen genoptryk. Så vil du gerne have lidt hardcore vintage, eller er du filmentusiast, så er det hjemmesiden for dig. Smæk et par plakater op i TV-stuen, så er stemningen sat!

Indramning eller ej?
Brug de ekstra penge på at indrette plakaten. Det giver et mere fuldendt udtryk, og så vedligeholdes plakaten bedre. Husk at sikre dig, at der er en passepartout (en hvid kant rundt) i rammen, det lader plakaten komme til sin fulde ret. Få med andre ord lige de sidste detaljer med, når du køber din yndlingplakat!

Lige en sidste ting med på vejen...
Køb gerne flere plakater af samme kunstner og lav en billedserie. Det er lækkerier!








Ingen kommentarer:

Send en kommentar