onsdag den 16. oktober 2013

Ti Trin Ned kan anbefales!

Min skønne mand og jeg valgte at tilbringe vores 2 års bryllupsdag på restaurant Ti Trin Ned i Fredericia - og hvilket sted!! Det giver lidt sig selv, det med maden... Når årets kok for 2011 står i køkkenet, kan det ikke gå helt galt. Og maden smagte da også fuldstændig vidunderligt. Og jeg, der ikke drak alkohol, fik den fineste saftmenu som alternativ til vinmenuen - det kunne andre restauranter godt lære noget af, så man ikke behøver at sidde og søbbe i en tarvelig cola eller danskvand for gang nummer to million, hver gang man er ude at spise.

Men hvad jeg også fandt interessant ved stedet, var de mange nøje overvejelser, der var lagt bag indretningen i restauranten. Restauranten er placeret i de lokaler, der i små 100 år var gæringskælder for De Danske Spritfabrikker. Det hvidkalkede loft har smukke hvælvinger, som bliver lyst flot op af todelte, guldfarvede lamper, der giver den helt rette lyssætning - ikke for meget og ikke for lidt. Som supplement til lyset i loftet var der placeret et enkelt lavt lys på hvert et bord, der vel nærmest kan beskrives som en lysende snebold. Det gav en super god stemning i lokalet med kontrasten mellem de kølige, hvide vægge, og det hyggelige og varme ved et subtilt levende lys. Gulvet bestod af gamle, smukt patinerede fliser i brunlige nuancer. De var vist lagt på må og få for maaaange år tiden, så de var både skæve og vidt forskellige, men netop det - og så den smukke patinering - gjorde gulvet til noget helt specielt. Desværre giver kombinationen af et hvælvet loft og fliser på gulvet en ualmindelig dårlig lyd i restauranten - men lad det nu ligge.

The Chair af Hans J. Wegner, set hos livingshop.dk til kr. 24.500,-
Og så havde de den ultimative stol: The Chair af Hans J. Wegner. Suk...suk...suk... Jeg kan godt forstå, hvorfor den bare hedder The Chair, for den er bare THE CHAIR. Gudesmuk, enkel, tidsløs, og møghamrendes rar at sidde i. Og dyr. Meget meget dyr.

På bordet lå de skønneste Georg Jensen Damaskduge. Skønt at se en lækker, kridhvid, nypresset dug i stedet for at sidde og fifle med dækservietter, plasticduge, bare borde eller bare lidt for brugte duge.
Snefnug dug af Georg Jensen Damask, set på damask.dk fra kr. 1220,-
Jeg kunne fortsætte sådan. Glassene, bestikket - you name it, der har været gode overvejelser bag det hele. Så kæmpe thumbs up og en anbefaling herfra - både på maden og indretningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar